GABBY
ikke to engle er ens

Håndarbejde fra Silkeborg

Kunst i socialøkonomisk delikatesse-sortiment

Forhandles af Human Aid Wine

Human Aid - kunst i den socialøkonomiske gavekurv

Sjællandsgade 22
8600 Silkeborg

 

"ALLE hjem bør have mindst
én engel"

ifølge Lise fra Helhedshuset

AKU-ONE-Logo

 

Tværgade 7C
8600 Silkeborg

Gabby blev til i anden halvdel af 2021 og er designet og håndlavet af Nanna Thorhauge på foranledning af Lise Moeslund Bender, akupunktør og iværksætter. Hun spurgte om jeg ville lave en engel hun kunne sælge fra Helhedshuset Aku-One, som hun driver i samarbejde med andre behandlere.

 

Tak for inspiration

Anette, Christo, Hanne Keis & Silkeborg Bad

Jeg havde ikke tidligere fremstillet flere af en slags da jeg gik i kødet på at lave en engel. Undervejs talte jeg med Anette Kortegaard, der viste mig en Maria-figur fra Assisi, til at holde i hånden. Jeg kunne lide de abstrakte, symbolske former, og Anette ville gerne have en pendant til Maria-figuren. Det blev til Christo. Da jeg kunne formere den på en måde som tiltaler mig, hvor hver er forskellig men alligevel den samme figur, kunne jeg lave Gabby efter samme metode.

I en del af perioden i 2021 hvor jeg arbejdede med englen, var der i skovvilla på Kunstcentret Silkeborg Bad en udstilling af keramiker Hanne Keis’ livslange arbejde med engle. Jeg ventede til at Gabby var modelleret færdig med at se udstillingen.

I Hanne Keis’ arbejde mærkede jeg et tydeligt slægtskab, både ift. lerets mulighed og begrænsninger og ift. at arbejde med lys og skygge. Hun arbejdede med hjertet, på alle måder.

I udstillingen indgik forme, der mindede en del om mine. Mit Ego nåede at sige: Åh nej, nu tror folk jeg har planket Hanne Keis, og jeg har det stramt med kopister. Så min glæde blev desto større da jeg fandt en håndskrevet note fra kunstneren, som skrev:

“Der findes mange – utallige engleskarer, der gerne vil materialisere deres kraft i det godes tjeneste”

Tak til Kunstcentret Silkeborg Bad for rettidig kunst. Og for hvad jeg opfatter som et GO fra Hanne Keis.