Nordiske ikoner i Silkeborg Kirkecafé
d. 10. november

Sophia II
Jeg medbringer billeder og eksempler. Sophia nr 2 (2021) med tekst af Simon Grotrian, Især til de levende (2010): Gungrende som sølv igennem vand står månen op.
+
Sophia i Gamle Testamente: Da han grundfæstede himlen var jeg der allerede.

Kirkecafé i Silkeborg Kirke d. 10 november kl. 13.30

Nannas kunstnernavn er JegLer, og hun udstiller sin stentøjskeramik i Konfirmandlokalet i Vestergade. Hun fandt sin helt store inspiration på Silkeborg kirkes alterbord, hvor Simon Grotrian har forfattet ordene: Nåden er. Det udviklede sig til ikoner med håbsmættede tekstbidder, også fra biblen – Nordiske ikoner.

Nanna fortæller om sin vej fra it-branchen i København og internationalt, og om et voksende behov for Natur, Kunst, og for Ånd og Fællesskab, som hun har fundet i den jyske muld. Hun medbringer sin lille figur Christo, der er skabt i samarbejde med 3 kulturpersonligheder i Silkeborg.

Vi synger selvfølgelig Simon Grotrian. Fra højskolesangbogen Min Nåde er dig nok med melodi af Østen Mikal Ore og Guds nåde er en vintergæk med melodi af Jesper Gottlieb. Fra salmebogen: Når klokker ringer solen ind, også Jesper Gottliebs melodi. Der er hujervis af smukke melodier til Simons digte, disse er vist de mest kendte solbær på toppen.